ÜRETİM DARALDI REKOLTE ARTTI

Gazipaşa’da 2023 yılında 13 bin 150 dekar alanda 63 bin ton muz üretimi yapıldı. Önceki yıla göre; muzda üretim alanının daralırken, elde edilen rekolte arttığı görüldü

Ekonomi Yayın: 09 Şubat 2024 - Cuma - Güncelleme: 09.02.2024 10:33:00
Editör - Hüseyin Şengöz
Okuma Süresi: 2 dk.
92 okunma
Google News

TÜRKİYE'NİN en önemli muz üretim merkezlerinden Gazipaşa’da, kontrolsüz olarak artan üretim fiyatları düşürdü. Kendine has tadı ve kokusu ile bilinen Gazipaşa muzu, üreticisinin beklentisini karşılamasa da üretim devam ediyor. İklim koşulları nedeniyle açık alanda üretim yapılabildiği gibi hem birim alandan daha fazla verim alınması hem de meyvedeki kalitenin artması nedeniyle örtü altında da üretim yapılıyor.  Zeytinada, Beyrebucak, Güney, Yakacık, Macar ve Koru mahallelerinin yanı sıra modern sistemlerle kurulu seralarla iç kesimlerde de üretim devam ediyor.

ÜRETİM ALANI AZALDI

Gazipaşa’da 2022 yılında açık ve örtü altında toplam 15 bin 300 dekar alanda muz üretimi yapılırken, 60 bin ton rekolte elde edildi. 2023 yılında ise açık ve örtü altı olmak üzere toplam 13 bin 150 dekar alandan 63 bin ton rekolte elde edildi. Bu verilere göre; Gazipaşa’da 2023 yılında bir önceki yıla göre, muz üretim alanının 2 bin 150 dekar azaldığı, rekoltenin ise arttığı görüldü. İlçede muz üretiminin ise bir önceki yıla kıyasla 3 bin ton arttığı görüldü. Öte yandan iklimi nedeniyle ilçede yaklaşık 50’ye yakın tropikal meyve üretimi de yapılıyor.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.